Aanbevolen Lectuur

Gezondheid en voeding zijn winstgevende industrieƫn. Universiteiten en onderzoekers worden dikwijls gesponsord door deze gezondheids- en voedingsindustrie voor onderzoeken uit te voeren om hun resultaten vanuit een bepaalde invalshoek te interpreteren.

Dit verklaart waarom u soms (schijnbaar) tegengestelde meningen zal lezen en horen in verband met het belang van cholesterol, het al dan niet eten van eieren, vlees en fabrieksproducten. Voor een goed inzicht in de problematiek, leest u best informatie van verschillende invalshoeken.

Kampt u met een te hoge cholesterol, dan zijn bloedtests de beste leidraad om uzelf in te lichten in hoeverre bepaalde veranderingen in eetgewoonten, levensstijl, voedingssupplementen en/of medicijnen wel degelijk invloed hebben op uw cholesterolwaarden.

Lectuur uit Nederland

  • Hartstichting: info over te hoge cholesterol, risicofactoren voor hart en vaatziekten, erfelijkheid en hoe verlagen
  • Gezondheidsnet.nl: Wanneer heb ik een te hoog cholesterol? Wat moet ik doen om mijn cholesterol te verlagen? Welke dingen moet ik eten en laten staan voor een lager cholesterol? Moet ik naar een arts, als ik een hoog cholesterol heb?
  • Nederlands Huisartsen Genootschap: wat is cholesterol, hoe onstaat een hoge cholesterol, hoe gevaarlijk is het, wanneer raden artsen aan uw waarden te meten, adviezen voor een veranderende levensstijl en/of het nemen van medicijnen
  • Stichting Voedingscentrum Nederland: Cholesterol: omschrijving, oorzaak en voedingsadvies
  • Thuisarts.nl: Hypercholesterolemie of wat is uw situatie: erfelijkheid, gezond eten en behandeling.

Lectuur uit Belgiƫ

Laat Weten Wat Jij ervan Vindt!

*